Sledujte nás:

Kategorie potravin

Párky jemné
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1240 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 11.7 g
Tuky: 26 g Cukry: 1.2 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.2 g

Párky od různých výrobců se velmi liší svým složením a kvalitou, sledujte proto složení uvedené na obale. Pokud se výrobek nazývá jemné párky, měl by dle vyhlášky obsahovat minimálně 50 % masa a maximálně 35 % tuku. Méně kvalitní náhražky však často obsahují nízký podíl masa horší kvality. Párky mají vysoký obsah tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin, proto párky raději do jídelníčku nezařazujte. Uzeniny obecně obsahují velké množství soli a často také mnoho přídatných látek, vybírejte pouze kvalitnější výrobky s vysokým podílem masa a nižším obsahem tuku a konzumujte je jen v přiměřeném množství.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku a mají co nejvyšší podíl masa, to splňují například párky se šmakounem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři