Sledujte nás:

Kategorie potravin

Šunka pečená
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 470 kJ
Bílkoviny: 21 g SAFA: 1 g
Tuky: 2.6 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 0.8 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.2 g

Šunka je zdrojem plnohodnotných bílkovin, obsah tuku se může u konkrétních výrobků lišit, obecně je však v pečené šunce poměrně vysoký, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Nevýhodou je také poměrně vysoký obsah soli a fosforečnanů. Tuto šunku konzumujte pouze výjimečně, vybírejte šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou, které dle vyhlášky nesmí obsahovat levnější náhražky masa.

Náhrada

Vhodnější je šunka s nižším obsahem tuku, například krůtí či kuřecí, vybírejte šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou, které obsahují vyšší podíl masa a neobsahují levnější náhražky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři