Sledujte nás:

Kategorie potravin

Uzený bok
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1350 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 13.5 g
Tuky: 30 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 0.9 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.6 g

Uzený bok je zdrojem plnohodnotných bílkovin. Obsah tuku záleží na konkrétním kusu, obecně je však obsah tuku velmi vysoký, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Nevýhodou je také vysoký obsah cholesterolu, soli a přídatných látek. Uzený bok do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou uzená masa s nižsím obsahem tuku, například uzená vepřová kýta nebo krůtí prsa. Ještě vhodnější je však maso čerstvé, které neobsahuje vysoké množství soli a přídatných látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři