Sledujte nás:

Kategorie potravin

Filé z tresky obalované (mražený polotovar)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 540 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 17 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.9 g

Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Treska obsahuje velmi málo tuku, pokud se jedná o obalovanou tresku, obsahuje navíc zbytečnou energii v podobě sacharidů a při tepelné úpravě smažením se také výrazně navýší obsah tuku, proto obalovanou tresku do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou je přírodní neobalovaná treska, která obsahuje méně tuku a sacharidů. Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři