Sledujte nás:

Kategorie potravin

Makrela uzená
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1100 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 5.5 g
Tuky: 20 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.3 g

Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Makrela obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, nevýhodou uzené makrely je vysoký obsah soli. Do jídelníčku ji zařazujte pouze výjimečně v malém množství.

Náhrada

Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři