Sledujte nás:

Kategorie potravin

Pepřenky
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1100 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 2 g
Tuky: 25 g Cukry: 1.5 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 2 g

Jedná se o výrobek z marinovaných sleďů. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, další tuk je v tomto výrobku přidaný v nálevu, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky ze sleďů, které neobsahují přidaný olej, například sleď v octovém nálevu nebo sleďové závitky v rosolu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři