Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogurt bílý nízkotučný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 200 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.1 g Cukry: 6 g
Sacharidy: 6 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Nízkotučný jogurt obsahuje jen velmi malé množství tuku, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku), energetická hodnota je velmi nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Nízkotučný bílý jogurt zařazujte do jídelníčku, můžete ho občas nahradit jogurtem polotučným, který má výrazně lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři