Sledujte nás:

Kategorie potravin

Elinas Jogurt řeckého typu ovocný
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 590 kJ
Bílkoviny: 2.6 g SAFA: 4.2 g
Tuky: 7 g Cukry: 15 g
Sacharidy: 17 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.15 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má vysoký obsah tuku a přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Energetická hodnota tohoto jogurtu je vysoká a není vhodné ho zařazovat při redukční dietě ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat ovoce.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři