Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogurt ovčí průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 390 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 4.1 g
Tuky: 6 g Cukry: 4 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Ovčí jogurt se svým složením významně neliší od jogurtu z mléka kravského. Je tedy zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahuje menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Množství tuku může být vyšší, sledujte proto složení a vybírejte jogurty s nižším obsahem tuku.

Náhrada

Volte jen jogurty, které obsahují méně tuku. Ovčí jogurt můžete nahradit klasickým jogurtem z kravského mléka, který má velmi podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři