Sledujte nás:

Kategorie potravin

K-Classic Bílý jogurt 3,9 %
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 270 kJ
Bílkoviny: 3.8 g SAFA: 2.8 g
Tuky: 3.9 g Cukry: 3.5 g
Sacharidy: 3.6 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Energetická hodnota tohoto jogurtu je poměrně nízká a je vhodné ho zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada

Polotučný jogurt můžete zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit jogurtem nízkotučným.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři