Sledujte nás:

Kategorie potravin

Yoplait Light extra jogurtový dezert
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 210 kJ
Bílkoviny: 3.1 g SAFA: 1.2 g
Tuky: 1.8 g Cukry: 3.6 g
Sacharidy: 4.4 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje malé množství tuku a neobsahuje žádný přidaný cukr. Energetická hodnota je proto velmi nízká a můžete tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, je tento jogurt vhodnou variantou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři