Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tvaroh polotučný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 400 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 2.4 g
Tuky: 3.5 g Cukry: 4.5 g
Sacharidy: 4.5 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.1 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Polotučný tvaroh obsahuje kolem 3 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada

Polotučný tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři