Sledujte nás:

Kategorie potravin

Activia Tvarohová vanilka
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 435 kJ
Bílkoviny: 5.1 g SAFA: 1.9 g
Tuky: 2.9 g Cukry: 13 g
Sacharidy: 14 g Vláknina: 0.4 g
Sůl: 0.1 g

Jedná se o tvarohový dezert. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje přijatelné množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen občas v přiměřeném množství.

Náhrada

Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři