Sledujte nás:

Kategorie potravin

Cremaviva tvarohová (Ehrmann)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 550 kJ
Bílkoviny: 4.3 g SAFA: 3.6 g
Tuky: 5.4 g Cukry: 16.3 g
Sacharidy: 16.3 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.1 g

Jedná se o tvarohový dezert s různými příchutěmi. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje vyšší množství tuku a má poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada

Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři