Sledujte nás:

Kategorie potravin

K-Classic Tvarohový dezert jahoda
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 533 kJ
Bílkoviny: 6 g SAFA: 3.5 g
Tuky: 5.2 g Cukry: 13 g
Sacharidy: 14 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.1 g

Jedná se o tvaroh se zakysanou smetanou a ochucující složkou. Mléčné výrobky jsou především zdrojem dobře stravitelných bílkovin a některých vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje ještě přijatelné množství tuku, má však vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada

Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři