Sledujte nás:

Kategorie potravin

Olešnický tvaroh jemný
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 450 kJ
Bílkoviny: 18 g SAFA: 1.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.1 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje 2 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada

Tento tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři