Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mandava smetanová
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1142 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 17.4 g
Tuky: 26.5 g Cukry: 2.4 g
Sacharidy: 2.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Mandava je čerstvý sýr s vysokým obsahem tuku. Energetická hodnota je také vysoká a není proto příliš vhodné tento výrobek konzumovat ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, například cottage, ricotta, Lučina linie, Philadelphia light apod. Ideální je také připravit si pomazánku z tvarohu, zeleniny a případně nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři