Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kiri sýr z tvarohu a smetany
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1240 kJ
Bílkoviny: 8.5 g SAFA: 19 g
Tuky: 28.5 g Cukry: 2.5 g
Sacharidy: 2.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.5 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje menší množství bílkovin a velké množství tuku, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry s vyšším obsahem bílkovin. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři