Sledujte nás:

Kategorie potravin

Želetava Nový smetanový se šunkou
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 867 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 6 g
Tuky: 17 g Cukry: 2.5 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje poměrně malé množství tuku a má přijatelnou energetickou hodnotu, můžete ho proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Tavené sýry s méně než 30 % tuku v sušině můžete v přiměřeném množsví konzumovat. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři