Sledujte nás:

Kategorie potravin

Moravia Rabín Kořeněný bílý sýr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 960 kJ
Bílkoviny: 19.5 g SAFA: 10.2 g
Tuky: 16.5 g Cukry: 1.3 g
Sacharidy: 1.3 g Vláknina: 0 g
Sůl: 3.7 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Tento sýr má ještě přijatelné množství tuku a energetickou hodnotu, můžete ho občas v malém množství zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku a soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři