Sledujte nás:

Kategorie potravin

Čirok
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1420 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 3 g Cukry: 1.4 g
Sacharidy: 67 g Vláknina: 6 g
Sůl: 0.4 g

Jedná se o rostlinu z čeledi lipnicovitých, jejíž zrna se používají pro výrobu mouky, sušenek a řady dalších výrobků. Čirok je především bohatým zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a malé množství tuku. Je zdrojem některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny, významný je také díky vyššímu obsahu antioxidantů. Čirok neobsahuje lepek, je proto možné ho využít i pro bezlepkovou dietu.

Náhrada

V přiměřeném množství je vhodné čirok zařazovat do jídelníčku. Nahradit ho můžete jinými běžnějšími typy obilovin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři