Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka pšeničná chlebová
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1490 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.7 g Cukry: 1.7 g
Sacharidy: 69 g Vláknina: 4.2 g
Sůl: 0.01 g

Pšeničná bílá mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vysoký glykemický index. Bílá mouka je energeticky bohatá a chudá na výživově cenné látky, snažte se proto její konzumaci co nejvíce omezovat.

Náhrada

Používejte raději celozrnnou mouku, která obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte. Při pečení a vaření můžete část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž zvýšíte obsah vlákniny, snížíte energetickou hodnotu a glykemický index pokrmu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři