Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka rýžová
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1520 kJ
Bílkoviny: 8.5 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 1.2 g
Sacharidy: 78 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0 g

Rýžová mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Rýžová mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nelze ji však využít pro přípravu klasického pečiva, používá se spíše pro zahušťování polévek a omáček a pro přípravu palačinek, nepečených dezertů apod. Lze ji také využít ve směsi s moukou pšeničnou pro pečení. Mouka je bohatým zdrojem energie, nevýhodou je také vysoký glykemický index, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.

Náhrada

Používejte raději celozrnnou mouku, například žitnou nebo ječnou, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři