Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky amarantové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1530 kJ
Bílkoviny: 14.6 g SAFA: 1.7 g
Tuky: 7 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 58 g Vláknina: 10 g
Sůl: 0.05 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Amarantové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují bílkoviny a tuk s kvalitním složením. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Amarantové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.

Náhrada

Vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři