Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky ječné
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1440 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2.2 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 69 g Vláknina: 11 g
Sůl: 0.04 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Ječné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Ječné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Ječné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři