Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky ovesné
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1490 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 1.1 g
Tuky: 6 g Cukry: 1.2 g
Sacharidy: 60 g Vláknina: 12.7 g
Sůl: 0.01 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a oproti ostatním obilovinám vyšší množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu, významný je zejména obsah betaglukanů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Ovesné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Ovesné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například pohankovými, žitnými apod.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři