Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky pohankové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1480 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 2.7 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 70 g Vláknina: 8 g
Sůl: 0.01 g

Vločky se získávají napařením a lisováním zrna. Pohanka se řadí mezi pseudocereálie. Je bohatým zdrojem škrobu, obsahuje hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahuje vitaminy, minerální látky a vlákninu. Významný je také obsah rutinu a rostlinných sterolů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanka neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Pohankové vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Pohankové vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři