Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky pšeničné
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1420 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 0.6 g
Sacharidy: 68 g Vláknina: 12 g
Sůl: 0 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Pšeničné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Pšeničné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Pšeničné vločky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Ještě vhodnější jsou například vločky ovesné nebo pohankové, kterí obsahují navíc další příznivé látky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři