Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky špaldové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1440 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 2.5 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 64 g Vláknina: 10 g
Sůl: 0 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Špalda je starodávný druh pšenice. Špaldové vločky jsou tedy především zdrojem škrobu, mírně vyššího množství bílkovin a malého množství tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Špaldové vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Špaldové vločky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je lze jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři