Sledujte nás:

Kategorie potravin

Pletýnka bílá maková
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1360 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 4 g Cukry: 3.7 g
Sacharidy: 62 g Vláknina: 4 g
Sůl: 1.4 g

Jedná se o pšeničné pečivo s přídavkem máku. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je v tomto pečivu mírně vyšší. Bílá houska je vyráběna z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Jedná se tedy především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, bílé pečivo proto konzumujte pouze výjimečně. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři