Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chlebíčky rýžové průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1620 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 4.2 g
Sacharidy: 83 g Vláknina: 2 g
Sůl: 0.4 g

Jedná se o pufované chlebíčky. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, pufované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které mají nižší glykemický index, často se jedná například o žitné chlebíčky. Lepší než pufované výrobky jsou knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři