Sledujte nás:

Kategorie potravin

Knäckebrot průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1400 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 3.3 g
Sacharidy: 66 g Vláknina: 16 g
Sůl: 1.3 g

Jedná se o extrudované výrobky, jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Knäckebroty mají většinou velmi vysoký obsah vlákniny, jejich výhodou je také nižší glykemický index. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat i při redukční dietě, vždy ho však doplňte zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ho můžete běžným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři