Sledujte nás:

Kategorie potravin

Křehký chléb průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1400 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 2 g Cukry: 3.4 g
Sacharidy: 67 g Vláknina: 8 g
Sůl: 1.3 g

Jedná se o extrudované výrobky, jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Některé výrobky mají velmi nízký obsah vlákniny, ty jsou především zdrojem energie bez významného přínosu příznivých živin a jejich nevýhodou je vysoký glykemický index. Sledujte proto složení a vybírejte výrobky s vyšším obsahem vlákniny, ty mají glykemický index nižší a obsahují více příznivých látek. Křehký chléb vždy doplňte zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři