Sledujte nás:

Kategorie potravin

Celozrnky průměr (Racio)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1800 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 13.6 g
Tuky: 17 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 60 g Vláknina: 7 g
Sůl: 0.8 g

Jedná se o pufované rýžové nebo pšeničné chlebíčky s polevou. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě mají i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk neznámého složení, který může být bohatý na nasycené mastné kyseliny. Energetická hodnota je velmi vysoká. Chlebíčky s polevou do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři