Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jazýčky (Racio)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1960 kJ
Bílkoviny: 5.7 g SAFA: 15.9 g
Tuky: 17.3 g Cukry: 28.1 g
Sacharidy: 71 g Vláknina: 1.6 g
Sůl: 0.4 g

Jedná se o pufovaný výrobek z rýže a polevy. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě má i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk nevhodného složení, který je velmi bohatý na nasycené mastné kyseliny. Energetická hodnota je vysoká. Chlebíčky s polevou do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři