Sledujte nás:

Kategorie potravin

Křehké plátky tmavé, žitné (Michelské pekárny)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1580 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 1.9 g Cukry: 3.9 g
Sacharidy: 77 g Vláknina: 8 g
Sůl: 0.6 g

Jedná se o extrudovaný křehký chléb, který obsahuje celozrnnou mouku a otruby, díky tomu má vyšší obsah vlákniny. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Křehký chléb můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, nevýhodou extrudovaných výrobků je však vyšší glykemický index, křehký chléb proto vždy doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři