Sledujte nás:

Kategorie potravin

Avokádo
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 690 kJ
Bílkoviny: 1.5 g SAFA: 3.1 g
Tuky: 16 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 4.9 g
Sůl: 0.02 g

Avokádo obsahuje významný podíl tuku a je tak výjimkou mezi ovocem, které je většinou složeno převážně ze sacharidů a vody. Díky obsahu tuku je i energetická hodnota avokáda vysoká. Obsažený tuk má však vhodné složení. Dále je avokádo významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Kvůli vysokému obsahu tuku a energetické hodnotě není vhodné zejména při redukční dietě avokádo pravidelně konzumovat.

Náhrada

Vhodnější jsou jiné druhy ovoce, které neobsaují téměř žádný tuk a mají výrazně nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři