Sledujte nás:

Kategorie potravin

Borůvky
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 220 kJ
Bílkoviny: 0.7 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.6 g Cukry: 6.4 g
Sacharidy: 10 g Vláknina: 3.4 g
Sůl: 0.01 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Borůvky jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C, vitaminu K a některých dalších vitaminů a minerálních látek, významný je také obsah rutinu s pozitivními účinky na kardiovaskulární systém. Obsah cukru je v borůvkách průměrný, v přiměřeném množství je můžete občas zařadit do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři