Sledujte nás:

Kategorie potravin

Datle
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 530 kJ
Bílkoviny: 1.5 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 21 g
Sacharidy: 30 g Vláknina: 2 g
Sůl: 0 g

Datle mají na rozdíl od ostatních druhů ovoce nižší obsah vody a velmi vysoký obsah cukru. Datle jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku. Kvůli vysokému obsahu cukru a energetické hodnotě není vhodné zejména při redukční dietě datle pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou jiné druhy ovoce, které neobsaují tolik cukru a mají nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři