Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jeřabiny
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 270 kJ
Bílkoviny: 0.7 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1 g Cukry: 1.3 g
Sacharidy: 12 g Vláknina: 6.5 g
Sůl: 0 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Jeřabiny mají poměrně vysoký obsah cukru a energetickou hodnotu, konzumujte je proto jen v menším množství.

Náhrada

Zejména při redukční dietě je vhodnější konzumovat ovoce s nižším obsahem cukru.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři