Sledujte nás:

Kategorie potravin

Klementinky
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 200 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 9 g
Sacharidy: 11 g Vláknina: 2 g
Sůl: 0 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Klementinky jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C, B1, kyseliny listové a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku. Obsah cukru je průměrný, v přiměřeném množství je můžete občas zařadit do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři