Sledujte nás:

Kategorie potravin

Švestky kompotované
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 320 kJ
Bílkoviny: 0.3 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.4 g Cukry: 14.3 g
Sacharidy: 18 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.02 g

Kompot obsahuje vysoké množství cukru, jednak v ovoci, jednak ve sladkém nálevu. Při tepelném zpracování se ničí velká část příznivých látek obsažených v ovoci, zejména vitaminů. Některé kompoty bývají vitaminy obohacovány. Kompoty však slouží především jako zdroj energie v podobě cukru a zejména při redukční dietě není vhodné je pravidelně konzumovat.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje méně cukru a více prospěšných látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři