Sledujte nás:

Kategorie potravin

Ořechová tyčinka průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2200 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 6 g
Tuky: 33 g Cukry: 24 g
Sacharidy: 42 g Vláknina: 5.5 g
Sůl: 0.1 g

Obsah tuku v ořechových tyčinkách je velmi vysoký, jedná se však o tuk s vhodným složením pocházející především z oříšků. Tyto tyčinky obsahují většinou také vysoký podíl cukru. Dále jsou tyčinky zdrojem polysacharidů, bílkovin, vlákniny a některých vitaminů a minerálních látek. Energetická hodnota je díky vysokému obsahu tuku velmi vysoká, tyčinky však obsahují i řadu cenných látek, můžete je proto výjimečně zařadit do jídelníčku, většinou však mají poměrně velké balení a není tedy vhodné ho zkonzumovat celé.

Náhrada

Vhodnější je konzumace samotných ořechů, jsou zdrojem řady pozitivních látek, aniž byste současně přijali tolik cukru jako při konzumaci ořechové tyčinky. Konzumujte však pouze malá množství (při redukční dietě maximálně cca 20 g denně).

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři