Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jamy
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 270 kJ
Bílkoviny: 1.1 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 8.3 g
Sacharidy: 13.6 g Vláknina: 2.5 g
Sůl: 0.09 g

Jamy obsahují oproti klasickým bramborům vyšší množství cukrů. Syrové jamy obsahují jedovaté alkoloidy, které se však ničí teplem, proto se jamy konzumují pouze po tepelné úpravě. Jamy jsou zdrojem vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a draslíku. Energetická hodnota a obsah cukrů je vyšší než u běžných brambor, jamy však můžete občas pro zpestření jídelníčku konzumovat.

Náhrada

Jamy můžete nahradit klasickými bramborami.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři