Sledujte nás:

Kategorie potravin

Čočka červená (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1320 kJ
Bílkoviny: 24 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.3 g Cukry: 1.4 g
Sacharidy: 51 g Vláknina: 15 g
Sůl: 0.01 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Čočka je zdrojem provitaminu A, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku a fosforu, minerální látky jsou však v luštěninách hůře využitelné. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Čočku je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Čočku můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři