Sledujte nás:

Kategorie potravin

Sorbit
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1000 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 58 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Jedná se o alkoholický cukr sorbitol, který se v přírodě vyskytuje například v některém ovoci. Má sice nižší energetickou hodnotu než sacharóza, jeho sladivost je však podstatně nižší a musí se tedy použít větší množství sladidla. Sorbit se používá při pečení, konzervování ovoce i pro slazení nápojů. Někdy se kombinuje s jinými sladidly (sacharinem) pro vyšší intenzitu sladké chuti.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkokalorická či nekalorická sladidla.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři