Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rýže jasmínová (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1470 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 0.6 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 78 g Vláknina: 2.4 g
Sůl: 0.01 g

Jasmínová rýže se používá nejčastěji v asijské kuchyni a je typická svojí lepivou strukturou a specifickou vůní. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje loupaná rýže jen nevýznamná množství. Tento druh rýže má navíc vysoký glykemický index, zařazujte ji do jídelníčku proto pouze výjimečně.

Náhrada

Vhodnější alternativou je rýže natural, parboiled nebo basmati, které mají nižší glykemický index a obsahují více prospěšných látek (vláknina, vitaminy, minerální látky). Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři