Sledujte nás:

Kategorie potravin

Těstoviny (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1490 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 3.2 g
Sacharidy: 72 g Vláknina: 3.5 g
Sůl: 0.1 g

Hlavní složkou těstovin jsou sacharidy, dále obsahují malé množství bílkovin a tuku. Glykemický index závisí na délce vaření, čím kratší doba vaření, tím nižší glykemický index. Vyvarujte se proto rozvaření těstovin a vařte je pouze na skus.

Náhrada

V přiměřeném množství je možné těstoviny zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti je vhodné část přílohy nahradit zeleninou. Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny, které mají vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři