Sledujte nás:

Kategorie potravin

Párek v rohlíku - průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1090 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 6 g
Tuky: 12 g Cukry: 1.6 g
Sacharidy: 26 g Vláknina: 1 g
Sůl: 1.2 g

Bílý rohlík má vysoký glykemický index a dodá do těla pouze prázdné kalorie, párek obsahuje vysoké množství tuku s nevhodným složením a méně kvalitních bílkovin. Tento pokrm je proto nevhodný.

Náhrada

Bílý rohlík nahraďte celozrnným a místo párku si raději dejte kousek libového masa (např. kuřecí prso nebo vepřová pečeně) nebo párek se Šmakounem, který obsahuje méně tuku a více kvalitních bílkovin. Nezapomeňte pokrm doplnit zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři