Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bylinkové máslo
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2200 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 28 g
Tuky: 56 g Cukry: 2.4 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 0.3 g
Sůl: 1.6 g

Ingredience: 70 g másla, 6 g petrželky, 6 g pažitky, 6 g kerblíku, 6 g kapar, 3 g sardelové pasty, 3 g hořčice, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Máslo obsahuje vysoké množství nasycených mastných kyselin, které negativně ovlivňují hladinu cholesterolu v krvi, proto jeho konzumaci omezujte.

Náhrada

Místo másla volte raději kvalitní margaríny (např. Flora, Rama), které mají příznivější složení (obsahují méně nasycených a více nenasycených mastných kyselin). Při redukci hmotnosti vybírejte margaríny s nižším obsahem tuku (kolem 30 - 40 %), např. Flora light, Rama Linie.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři